dilluns, 27 de novembre del 2017

21-D: FEIXISME DEMOCRÀTIC



La demagògia política ha infectat el món sencer. Arreu del món tots els règims polítics es vesteixen de democràcia i després exerceixen com a dictadures més o menys dures o toves. Europa és potser el més clar exemple i el més trist. Els líders del femer europeu s’omplen la boca de democràcia, de drets humans i de llibertat. Per exemple, Jean Claude Juncker, doctor honoris causa per no sé quantes universitats, un miserable que representa amb tota la indignitat de què és capaç el femer europeu.
La democràcia són ells, són aquesta colla de dirigents que no ha votat mai cap ciutadà, i tot i això, ells se senten absolutament legitimitats. Els drets humans, avui a Europa, són un insult a la intel·ligència i una ofensa ètica: els dirigents del fermer són els culpables i responsables dels milers de morts que s’empassa el mar Mediterrani. I parlar de llibertat, això ja és una facècia de molt mal gust: la llibertat són els mercats, la colla de lobbys i d’altres delinqüents que comprant els favors de gentalla com Juncker augmenten la seva riquesa i poder, i al luxemburgès l’omplen l’alcohol i cotxes bons, que són el súmmum de la passió democràtica d’aquest recollidor d’honoris causes -com si amb aquest títol, algú netegés les seves infàmies- i altres premis, que hi ha males llengües que diuen que enguany vol optar al premi Miss Espanya. A ell, mentre li omplin la copa, el compte corrent i li paguin les seves extraordinàries conferències, ja li està bé.
Estant així les coses a Europa, i sabent per boca de M. Rajoy que la Comunitat és ‘lo más de lo más’ en tot allò que sigui dignitat, respecte i diàleg en un marc de justícia, democràcia i llibertat, estant així les coses, què poden ser les eleccions espanyoles imposades a la República catalana sinó una exhibició de la baixa qualitat democràtica europea (recordeu que quan no els agraden els resultats, es torna a votar fins que surt el que ells volen, o, com a Grècia, que es passaren per l’Arc de Triomf la voluntat del poble grec, per no parlar d’aquells països on imposen la seva llei saltant totes les lleis nacionals que calguin i més encara el desig de la ciutadania; que com sigui que potser no hi estarà d’acord, doncs, no se’ls pregunta i assumpte solucionat).
Estem entrant al mes de desembre i aviat començarà la campanya electoral. Hi ha presos polítics, gent exiliada, gent perseguida per una ‘suposada’ justícia que excarcera nazis agressius i amenaça o sanciona amb multes qualsevol animadversió al règim i a les seves autoritats, siguin aquestes animadversions, les dignes mostres de ràbia contra ‘suposats’ policies i agents de l’ordre, o rialles i acudits per l’alegria de veure un censor de conductes i de la llibertat que mor per ‘acció voluntària’ o ‘omissió de funcions vitals’, que -en el marc de la cosa nostra- ve a ser el mateix.
Unes eleccions que el feixisme decreta com a lliures i a més a més amb una absoluta netedat democràtica, tot ignorant:
- Presos polítics, gent exiliada, més de vuit-cents perseguits per la justícia, tots ells càrrecs elegits democràticament pel poble de Catalunya, i també una incansable passió per perseguir les idees i castigar-les, mentre el CNI tracta com a confident al terrorista de Barcelona... confident?...
- L’aplicació del 155 executat a Catalunya per una força política que representa menys del 9% de l’electorat. Li diuen llibertat i volen dir feixisme. La imposició de la minoria damunt de la majoria és un estat de totalitarisme.
- El conegut per les xarxes socials com a ‘el subnormal’ que d’acord a la seva capacitat ètica i intel·lectual gosa de considerar ‘anormals’ els periodistes de TV3. L’amant de la llibertat que imposaria gent ‘normal’ com la que s’expressa en els mitjans públics espanyols, uns mitjans que tenen tanta credibilitat com el No-do, del qual en són hereus.
- El col·lega de Madrid de l’anterior, el senyor de les finances. L’home que ens pren els calés i ell ens els administra, amenaçant les empreses que romanen a Catalunya, i ara tractant de desfer la cultura del nostre país amb l’exigència del pagament de l’Iva, en una actuació impròpia d’un ministeri, ja que la manipulació de la llei tributària al teu gust és tot just una prevaricació. Volen destruir tot allò que ens ha fet i ens fa lliures.
- Els seus socis d’extrema dreta progressista, representats per la ballaruca, han protestat a la Junta electoral perquè els cartells que demanen la llibertat dels presos són una falta de respecte a la pluralitat democràtica i tergiversen la imparcialitat de les institucions públiques. Per això l’Ajuntament de Barcelona ha de treure la pancarta. I així passarà arreu, per tal que amagant la realitat, els més babaus no se n’adonin. I a això, els filofalangistes del PSC-PSOE, n’hi diuen llibertat.
- Els falangistes de dreta-centre-i-esquerra tot junt, també han protestat, i demanen que les llums de les fonts no siguin de color groc. Aquests són capaços de demanar que tota la campanya sigui en castellà perquè així ‘todos nos entendemos’. Que ja està vist que ells en català, no s’entenen; si no mireu l’errada del seu eslògan.

I encara resten molts dies, i moltes seran les seves accions. Tenen tota la premsa escrita al seu costat -llevat d’alguna d’Internet-, tota la televisió i les ràdios al seu servei, i espereu, que volen mesures que obliguin a controlar TV3, que segons ells és radicalment parcial. I jo que n’estic fins als nassos de veure-hi tothora més unionistes que independentistes!... Volen encausar l’Anna Gabriel pel delicte de sedició, i no dubtaran a trobar alguna mentida amb la qual perjudicar sinó il·legalitzar els partits que defensen la República.
Cal que tinguem això molt en compte i, sobretot, que les forces independentistes siguin capaces de consensuar una estratègia d’abstenció massiva en cas que siguin il·legalitzats els nostres partits (o vots en blanc com a protesta). I val a dir, que caldria comptar amb els Comuns en aquesta estratègia, per bé que aquests llepacadires -ni sí ni no ni no-ho-sé-, volen el que és impossible perquè és impossible, no mena enlloc i els permet d’asseure el cul en una bona cadira.
No s’hi val a badar. El feixisme neoliberal europeu va de la maneta del feixisme polític espanyol, cal tenir-ho molt present. Catalunya significa llibertat a Espanya i alliberament a Europa, i això no els va. Ells ho tenen tot molt ben lligat. Per això, no esperem res de ningú, només la nostra obstinació i la nostra raó pot donar-nos la victòria aquí, per impossible governabilitat, i allà per ser capaços de despertar la gent, que a Europa fa molt de temps que la ciutadania no compta per a res, més que per pagar els impostos que permeten la immensa corrupció europea. I si això no fos així, a Europa gentalla com Juncker o Tajani no hi tindrien cabuda, i en canvi són veus cantants.
Ho hem d’assumir, Catalunya republicana és la fi de la monarquia espanyola -i els Borbons són qualsevol cosa menys bona gent- i la fi d’Europa -i les elits són qualsevol cosa menys bona gent-. Estem sols i sols haurem de fer lluita si volem guanyar-la. Per sort, fora d’Europa hi ha vida, i és en aquest més enllà on hem de dispositar la nostra confiança i la nostra esperança. A Espanya els desitgem bon vent i barca nova i a Europa els enviem a cagar a la via. Fent-ho així i amb tota la resolució que cal per afrontar uns moments històrics com el present, encara tenim possibilitats de victòria. I si fallem en l’intent, almenys que puguem anar amb la cara alta i la consciència tranquil·la. Volem ser lliures per fer un país millor, més respectuós, més social i menys neoliberal. Si no, la lluita no val per a res.

Ningú no sap si votarem (per molt que diguin i ho escriguin malament els falangistes), ara bé, tant si votem com si no, la victòria ara ha de ser nostra i amb una majoria indiscutible -i sempre haurem de fer veure que s’han guanyat les eleccions amb tota la maquinària propagandística en el bàndol contrari- o per una abstenció aclaparadora. Sigui com sigui, no oblideu mai que aquestes eleccions, que són il·legítimes i il·legals, no seran netes. Haurem de votar amb una pinça al nas i amb guants a les mans, però si volem viure d’una punyetera vegada en llibertat, la nostra voluntat haurà de reflectir-se en els nostres vots, que seran els que hauran de fer sentir, per emissió o per omissió, el nostre crit al món: Nosaltres no som feixistes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada