dijous, 1 de març del 2018

OPORTUNITATS PERDUDES





Avui ha tornat l’activitat al Parlament, i com era d’esperar, amb el filibusterisme de l’oposició i les mitges tintes dels independentistes. Avui s’havia d’haver refermat la proclamació de la Independència. Sense proclamar-la i defensar-la, no podem esperar que ningú ens reconegui. Sabem que Bèlgica i Suïssa protegeixen de la injustícia espanyola els nostres polítics, sabem que hi ha molts juristes i periodistes estrangers que es plantegen seriosament si Espanya és un estat mínimament democràtic. Sabem que l’ONU ha manifestat la seva preocupació. Coneixem que Espanya ha comprat el silenci d’altres països. Les pressions espanyoles arreu les perceben els representants polítics dels països lliures, i fa uns dies que ha estat destituït el cònsol de Finlàndia, com abans han estat expulsats o amenaçats altres diplomàtics... A què esperem?
No vindran els finlandesos ni els belgues ni els suïssos a proclamar la nostra independència! Cal que la fem explícita i la defensem des del Parlament, davant dels jutges i enfrontant-nos a la repressió que exercirà, sense cap dubte, la tirania monàrquica espanyola... però ja és hora de deixar-se de jugar al gat i la rateta.
Avui hem perdut una nova oportunitat. I no és excusa ni la gent exiliada ni els presoners-ostatges. En primer lloc, perquè sense plantar cara, ni els exiliats tornaran ni els presos sortiran de la presó. Que avui el prevaricador Llarena ja ha perllongat el cas un any més, suposo que per estudiar com munten les mentides per justificar una realitat paral·lela. En segon lloc, perquè la independència es guanya; a ningú no li regalen la llibertat, el tirà sempre procurarà mantenir la seva tirania. I en tercer lloc, perquè mentre nosaltres no moguem fitxa, no podem esperar que ningú ens reconegui.
Amb tot el que està passant, tornar a posar la crisi catalana al damunt de la taula de les diferents cancelleries del món, ens dóna actualitat i presenta altra vegada el problema... i qui sap si algú, fart de la insolència, la mentida, l’amenaça i la pocavergonya espanyoles, acaba per fer el pas i reconèixer-nos. Cal jugar aquesta carta.
Mentre en el Parlament britànic els diputats debatran sobre el llaç de Guardiola, aquí hem de suportar l’amenaça, la insolència, el menyspreu i la intolerància de Ciudadanos, amb Carlos Carrizosa, el Del Páramo i la filla del policia franquista, exercint la repressió dialèctica i l’insult indiscriminat propis dels feixismes, i, si no em creieu, observeu (en la fotografia de dalt) la supèrbia de Carrizosa, l’amenaça – el dit – i la mirada i l'expressió d'odi i fatxenderia de Del Páramo. Cal que com més aviat millor construïm la república i expulsem aquests feixistes del nostre parlament i del país, si doncs no volen ser jutjats per delictes contra la llibertat dels catalans. Ja n’hi ha prou de lliris a la mà. Els pinxos s’encoratgen amb la covardia dels amenaçats. Cal dir-los que vagin amb compte, perquè la república perseguirà el feixisme com a delicte; i ells dia sí dia també, en fan proselitisme. El falangisme és delicte a Catalunya perquè vol la nostra destrucció, i mentre tinguem els seus representants al Parlament defensant la submissió de Catalunya, mal anem! O és que no volen la destrucció de l’escola catalana i l’imperi de la ‘lengua de todos’? No ens diuen que hem despertat el ‘patriotisme cívic d’Espanya’, i com bé s’encarreguen les xarxes de demostrar-ho amb imatges: aquest patriotisme és pur feixisme.
Han convertit el Parlament en un femer. Tothora actuen per desprestigiar la institució. Hem de frenar-los els peus. Cal ‘honrar-los’ amb el seu passat, cal desemmascarar-los i dir-los el que són, tu, filla de policia franquista, tu, simpatitzant de neonazis, tu... Mentre no tinguem el coratge d’enfrontar-los, no farem més que passos enrere.
I ja només falta que Puigdemont, faci un pas al costat, se suposa que en bé del Jordi Sánchez, que serà recusat i no podrà exercir de president, i aleshores si continuem abaixant-nos els pantalons, potser caldrà proposar el talòs de l’Albiol per salvar les institucions. No fotem!

Imatge presa prestada de Elnacional.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada