diumenge, 8 d’octubre del 2017

DIMARTS, 10 D’OCTUBRE. DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL



El dia mundial de la salut mental és el dia que es proclamarà la independència de Catalunya, segons que sembla. És un missatge subliminal? Per la salut mental: Independència. I si ens aturem a analitzar alguns aspectes de l’actualitat política, econòmica i social, potser haurem de reconèixer que sí. Vegem-ho:
LA POR
La por és una emoció provocada per una situació de perill, per tant, una emoció excepcional, ja que no es pot viure sempre en la por perquè paralitza les nostres capacitats per a una vida plena i satisfactòria.
Si considerem l’estratègia espanyola contra el procés català, veurem que ha anat de la indiferència a la por. No hi ha hagut un sol argument polític que s’oposés a les reclamacions catalanes, s’han acontentat amb ignorar-nos, menystenir-nos, prendre’ns per beneits, per irresponsables i violents, fins a desembocar a l’estratègia de la por.
Primer érem uns ‘catalanes que hacen cosas’ i ‘algarabías’, després uns ximples que ens deixàvem enganyar per corruptes ‘el tres por ciento’, més endavant una colla de fanàtics ‘abducidos por la burguesía’, més cap a aquí ja érem uns ‘insolidarios que vagarán por el espacio sideral’... fins a arribar a ser sediciosos i exemple del nazisme per les nostres manifestacions ‘tumultuarias’. Per tot això, el govern espanyol imposà el seny, el que ells entenen com a seny, i ens imposaren la por. Ens advertiren que viviem en una realitat paral·lela, que no tocavem de peus a terra, que ens deixavem manipular com si fóssim un ramat de bens... I per això, vist que les amenaces a la nostra corrupció política i econòmica no funcionava -la guerra bruta-, ni tampoc la perspectiva d’un viatge sideral, ni els feiem cas quan ens instaven a recuperar l’enteniment, decidiren pagar-nos amb la por. I han enviat cossos policíacs i paramilitars, amenacen amb l’exèrcit, ens atonyinen per ser tan bojos com per votar quan ells ens han dit que això no es pot fer (a Franco no li agradaria gens) i fins i tot van haver de treure el sant Cristo gros, que sortí per amenaçar-nos directament, televisivament, tot assenyant-nos amb el dit.
I comprovat que no estem per hòsties i no ens estem d’hòsties (tot s’ha de dir com correspon) ara han optat per fer por amb
LES EMPRESES
que esperitades, fugen d’una colla d’irresponsables embogits. Tanmateix, si parlem d’empreses, hem de perdre absolutament la por. Catalunya és sobretot una economia industrial, de serveis, agrícola i ramadera, que genera riquesa gràcies al comerç. El català és comerciant, gairebé per raons genètiques, així doncs, no ens preocupem per empreses que marxin, menys encara per entitats bancàries. On van les entitats bancàries, aquestes corporacions dedicades al saqueig? Van a on hi ha moviment econòmic i generació de riquesa. Avui marxen perquè ens volen atemorir, fer-nos creure que sense ells estem desvalguts. No hi ha res a témer, així com hi ha molt a recordar. Marxen per tornar. Quan els seus interessos únicament econòmics els demostrin que no hi ha perill d’inestabilitat, tornaran. Ara bé, els catalans hauríem de deixar de negociar amb ells, treure els nostres diners de les seves entitats i contribuir al seu ensorrament no confiant-los més els nostres diners, que a les espanyes ja s’encarregaran de menystenir-los per catalans, botiflers i borbònics, però catalans. Al capdavall, pensem que Oliu i Fainé, com Bonet i els Codorníu, defensen el règim, el seu statu quo que, si tot va bé, perdran. No em direu que no brindareu amb un cava català aleshores que sapigueu que aquesta gentalla s’ha arruïnat -i si no ells- les empreses que ells representaven!... I pel que fa a altres empreses no catalanes que fugen, només hem de recordar el seu nom. No és fer boicot, no. No, no confonguem. És abandonar aquelles entitats i empreses, i també aquelles persones que han estat contra la voluntat del poble de Catalunya, defensant els seus personals interessos. No és boicot, és justícia democràtica. Bé que han gaudit dels privilegis que els hem donat els catalans, just era que ara es posessin al costat del seu poble. No ho fan, doncs, a pastar fang!... I diumenge, vist que ni antidisturbis ni empresaris no ens tiren enrere, enviaran espanyols d’arreu de les fronteres per demostrar la manca de democràcia del nostre país (?), que per això han convocat una gran
MANIFESTACIÓ POR ESPAÑA Y EL REY.
SCC, PP, C’s i, com no!, PSC, entre moltes altres entitats i associacions amants de la llibertat, com Falange o Somatemps, són els organitzadors i col·laboradors. El preparao ha de bavejar amb tanta lliurança i submissió! Per dins deu pensar: «Si l’avi -Franco- aixequés el cap, que orgullós estaria de mi!».
Hi haurà una gran participació i veurem el centre de Barcelona ple de banderes espanyoles. No tinc res en contra de la llibertat de manifestació, però no estic d’acord amb la tergiversació d’una reivindicació. Sabem que hi haurà autocars vinguts de fora de Catalunya, i fins i tot vindrà la presidenta de la Comunitat de Madrid (?). És totalment lícit que tots els espanyolistes de Catalunya es reuneixin a Barcelona i, com fem els independentistes, celebrin una diada multitudinària, tanmateix no té cap solta ni volta que vinguin de fora de Catalunya, ja que l’autodeterminació dels pobles és un exercici lliure dels ciutadans que s’autodeterminen i no dels que els ‘determinen’.
Aragonesos, madrilenys, santanderins o valencians no tenen res a dir en tot aquest procés català. I si s’han de manifestar, que ho facin a casa seva, però mai fent-se passar per allò que més detesten. Aquest desafecte ja serà exterioritzat en els discursos que faran l’exministre Borrell (un socialista fent de portaveu de les inquietuds nacionals del SSC, falangistes, PP i C’s...) i el neoliberal Vargas-Llosa, el peruà que odia els catalans. Potser algú li hauria de dir que Amèrica fou conquerida pels seus amics, tanmateix el Nobel és l’escriptor de l’aristocràcia de la corrupció. La Isabel Coixet ha refusat el convit, diu que perquè no li agrada de parlar en públic, tanmateix potser n’haurà de pagar un preu, que prou coneixem que el servilisme al final et treu la llibertat. I si no li ho pregunteu al Serrat, a l’Évole o als Sardà.
Com a aperitiu a aquesta manifestació, el dissabte, els socialistes i els comunistes del règim del 78, s’han congregat per demanar pau i diàleg. I ho han fet a la plaça Sant Jaume. Demanaven pau i diàleg a Puigdemont? Potser serà que nosaltres els agredim amb les cançons (L’estaca o Els segadors) i proclames (Els carrers seran sempre nostres), i que desestimem el diàleg; bona prova és la consulta referendària. A Moncloa ens agredeixen amb porres i paramilitars i el seu diàleg és el requeriment a la submissió eterna. Potser s’ho haurien de fer mirar. Anar a una manifestació tots de blanc, més que una demanda de pau, venint de qui ve, sembla més una exaltació del Reial Madrid, llotja en la qual es guisen totes les corrupcions nacionals.
Davant de tot això, amenaces, fugides d’empreses de l’Íbex-35 i manifestacions per la cordialitat, nosaltres hem de seguir amb el nostre full de ruta:
DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA.
Ens van dir que no faríem el 9N, i el vam fer. Ens van dir que no érem majoria després del 27S, i ho som. Però com tenim el defecte de ser molt primmirats, vàrem proposar un referèndum l’1-O per carregar-nos de raons. En van dir que no el faríem. Van perseguir impremtes, diaris, webs, paperetes, sobres, urnes, gent, i fins i tot apallissaren els votants per tal d’impedir l’exercici del vot. Rajoy va dir que ‘esto no ha pasado’, però passà, i tant que va passar! I per a gaudi de tots, la voluntat popular s’expressà. Ara diuen que si no som prou, que si cap aquí o cap allà, però era un referèndum vinculant, i així ho digué el president i el parlament. Tothom és lliure de no anar a votar. Els britànics no arribaren al 40% del cens per marxar d’Europa. Després vingueren les reclamacions i queixes: Oh, si jo ho hagués sabut! Aquests tipus de consultes només s’han de fer una vegada, ja que si no passa com a Irlanda, que la gent votà que no a Europa i en un nou referèndum guanyà el sí. Una vegada sabut el veritable desig del poble, es poden començar a fer trampes, per atemorir-lo.
Per tot plegat, amb el 46% del cens, amb una repressió mai no vista en una consulta electoral en un país democràtic, guanyà el sí amb el 90% dels vots. Què més es necessita? La gent s’hi jugava la integritat física. Els qui anaren a votar se la jugaren, els qui no ho feren, no exerciren la seva llibertat de vot per por o per voluntat. La democràcia es fa amb valents i respecte. Els únics que poden ser excusats de no haver votat són la gent gran. L’Estat espanyol obligava a tenir valor per votar.
El preparao en el seu discurs es retratà. Més que mai una república, per fer fora de la nostra terra a la pitjor nissaga d’absolutistes del món. Aleshores podrem encarar el
FUTUR.
Una declaració d’independència posarà Catalunya damunt de la taula de totes les cancelleries del món. Els mossos hauran de fer-se càrrec del control del territori i les autoritats del país de les diferents tasques de governabilitat, des del cobrament d’impostos a l’administració de justícia. Tots sabem que una vegada proclamada la independència, comença un nou període que necessàriament fretura d’una transitorietat, tanmateix, els governants han de saber que el poble que es manifestà el 3-O en l’aturada de país, està disposada a repetir-ho. No ho dubto. I tinguem tots molt clar que una amenaça de vaga indefinida, aplanarà el camí. Les elits europees i els buròcrates inútils del consell, de la comissió i del parlament europeus, aleshores mouran fitxa. Europa és una institució corrupta i sense cap futur, només té interès en l’economia i fa servir drets i garanties per sostenir el seu poder. Europa ha fracassat sempre en totes les crisis. Però no dubteu que el deute espanyol, sense Catalunya, i el que pot passar-los de retruc, els farà actuar ràpidament, i si la nostra convicció és ferma, hauran de trobar una solució.
I després, si us plau, MARXEM D’EUROPA. Europa és un projecte fallit. Parasitem-los des de l’EFTA si cal, però com deia molt bé el senyor Guillem López Casasnovas: «Més enllà d’Europa, hi ha vida».
Així companys, confiem que el dia 10 sigui el nostre dia de la salut mental.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada