dijous, 12 d’octubre del 2017

INDEPENDÈNCIA O 155



Val a dir que desconeixem els moviments entre bastidors del govern de Catalunya, tanmateix el que és clar és que la comunitat europea -que és com dir les elits econòmiques d’un sistema corrupte que naufraga- estan amb el govern espanyol. Prova d’això fou el consell d’última hora perquè en Puigdemont aturés la proclamació d’independència i que l’endemà tot el neoliberalisme europeu hagi donat suport a una reforma de la Constitució. Sense dubte, Europa només entén d’euros, i tot el que representen els drets socials, les llibertats i les reivindicacions nacionals són com colors que fan servir segons l’ocasió per pintar el patró (l’euro i els interessos d’una corrupció sistèmica) per fer-lo més mengible.
La comunitat no ens ha de merèixer cap confiança. Fa molts d’anys que arrosseguem aquest problema i l’únic que hem experimentat és una reacció tèbia després que els cossos de seguretat estomaquessin la gent pacífica. De veritat creieu que Europa no sap qui són els amos d’Espanya? Voleu dir que són tan sumament imbècils i que no compten amb ningú informat que els hagi fet cinc cèntims del país que acceptaren després de la mort de Franco? No veuen que quan hi ha una manifestació ‘nacionalista’ sempre hi ha aldarulls, violència i insults? Avui mateix, dia de la Hispanitat, no han vist què cridaven els demòcrates nacionalistes espanyols? No han vist la baralla al Zürich i la passivitat policíaca? No han vist la manifestació nazi a Montjuïc? Troben coherent fer una batussa amb gent pacífica i tractar de separar sense fer mal uns exaltats feixistes que es peguen entre ells perquè no hi ha altres a qui estomacar? No han sentit les vergonyoses declaracions de la ministra de defensa, amenaçant amb l’ús de l’exèrcit? No saben que pertànyer a l’OTAN impedeix l’ús de la força militar contra la pròpia ciutadania? Desconeixen que la Guàrdia civil és un cos militar? No han vist la parada militar d’avui? No els ha recordat les meravelloses parades del franquisme? No han vist que fins i tot hi han inclòs la policia, els bàrbars que exerciren la violència el dia de les eleccions? No han sentit les proclames dels espanyols?... I no acabaríem. Europa només està preocupada perquè Espanya retorni -com sigui- a l’status anterior, que ben aviat el BCE deixarà de finançar els països amb economia més delicada i això podria augmentar molt perillosament el deute espanyol. No tinc cap dubte que aquesta és l’única preocupació de la colla de buròcrates que aboquen el mussell a les menjadores dels amos.
Així doncs, com m’he cansat de dir, si podíem tenir alguna esperança en Europa, ara l’hem de perdre. L’única possibilitat que Europa ens miri és si els fem por. I per fer-los por els hem d’amenaçar, i l’única amenaça és resistir l’atac de l’estat, amb el govern, la gent al carrer i l’aturada general indefinida. Així, potser es mouran, i si no es mouen, tindran un seriós problema econòmic -que això sí que ho entenen-.
Insisteixo que només amb la proclamació immediata de la República Catalana, la immediata repressió dels cossos feixistes espanyols, la resistència i l’aturada general, només així farem una passa endavant, cap a bé o cap a mal, però almenys no esperarem que ens dissolguin com si fóssim un sucret en el cafè.
Europa vol que el problema sigui intern. Doncs, hem de fer que el problema sigui europeu. I això només s’assoleix augmentant el conflicte. No podem enfrontar-nos directament, però l’associació, la col·laboració, la massa i la intel·ligència de les accions en defensa del nostre país i les nostres institucions poden posar en escac a Espanya i a Europa. O aquests buròcrates, permetran que els avions bombardeixin les ciutats catalanes, i s’ho miraran des de la butaca de casa seva? Això, avui, significaria la fi d’Europa com a ‘model de no-res’ i perdria tota credibilitat. França i Alemanya són els nostres principals enemics, ara. No ho oblidem. Ells no vindran a fer-nos mal, però toleraran tota repressió que no aixequi els seus ciutadans contra els mussells que mengen a les menjadores dels amos (Macron i Merkel).
La independència és un estat de guerra, no podem ser ingenus en aquests moments de la partida. No tenim armes, no podem fer altra pressió que aturar l’economia, doncs, ja fem tard! Una vaga indefinida, amb gent al carrer i disturbis constants provocats per les forces d’ocupació, no seran pas una bona imatge exterior per a la corrupta Europa. I estic convençut que en poc temps, l’assumpte s’aturaria i hi hauria una veritable recerca de solucions. I amb més motiu, aleshores, podríem exigir la independència com a condició bàsica.
I passi el que passi, si aconseguim conduir-nos amb èxit cap a la independència, més que la Constitució catalana, el primer que hem de votar és si volem seguir essent ciutadans d’una inícua Europa, incapaç de res de bo més que d’afavorir els poderosos i menystenir la ciutadania. Al capdavall, la revolució catalana és una revolució múltiple: és independentista, és alliberadora de la tirania monàrquica, és la reforma del franquisme del 78 i és una revolta social, que demostra que el poder ha de sortir veritablement del poble i no de les classes dirigents.

Així doncs, si el govern no té res entre mans, ja triga a proclamar la revolució. I prou sé que molt PdCat no hi està d’acord, que segons sembla per culpa d’aquests burgesos de sempre ens ve el mal d’avui, tanmateix, ara és l’hora d’assenyalar-los amb el dit, sí, Puigdemont, que no us tremoli la mà: ens juguem el futur de Catalunya i la nostra llibertat com a individus. No dubteu a assenyalar els botiflers i els cul-contents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada