dimecres, 25 d’octubre del 2017

M.H.P. SR. PUIGDEMONT, AL ‘SENADO’, DE CAP DE LES MANERES



Per fi arribem al moment decisiu. Entre dijous i divendres les cartes estaran damunt de la taula. Tot el que no sigui l’aplicació del 155 i la declaració oficial de la República serà el tret de gràcia per al moviment independentista.
Si no apliquessin el 155 i declarem la Independència, ens podrien agafar amb el peu canviat i tindrien la possibilitat de presentar-nos al món com a mentiders: Molt parlar de diàleg i a l’hora de la veritat tiren pel dret. Tanmateix, l’esperit imperialista i el sentit feixista del govern espanyol, amb el Preparao al capdavant, no els permetrà mai de fer aquesta jugada: S’hi juguen ‘el honor’ del ‘todo por la patria’.
Per tant, cal proclamar solemnement la República i activar tots els ressorts de resistència per defensar-nos de l’ofensiva cruel que emprendrà el govern nacional. Suposo que a malgrat de tot el que es diu i les intoxicacions dels mitjans, els responsables de conduir el moviment independentista saben què s’ha de fer i com s’ha de fer. La desobediència, la manifestació pública de rebuig, l’intent de control del país, la resistència passiva, la propaganda activa, les relacions exteriors... tot ha d’estar ben armat. Tinc confiança en això, perquè els qui més s’arrisquen són els caps visibles del moviment, i que no dubtin que no tindran ni clemència ni perdó amb ells. Demà i demà-passat el futur de Catalunya està damunt de la taula i del resultat de la nostra decisió dependrà enfilar el camí de la llibertat o veure’ns altra volta sotmesos, repetir un 1714, que encara serà més violent i que ens conduirà a un nou decret de nova planta com el de 1716, amb el qual les nostres aspiracions de ciutadania seran abolides sense cap mirament ni consideració. El repte és: súbits o homes lliures.
Per tot això, és una greu errada anar al Senado. La impunitat feixista amb què actua el govern d’Espanya no ens permet cap negligència. He llegit que el president de la Generalitat vol anar-hi acompanyat de batlles i d’altres representants polítics. Molt de compte!!! Prou sabem que els volen engarjolar a tots. Presentar-se com a bens que van a l’escorxador no és una bona tàctica. Ells es poden presentar molt plens de bones intencions i oberts al diàleg, però, de veritat no saben amb qui es juguen les garrofes? On són el Jordi Cuixart i el Jordi Sánchez? Hi ha alguna raó jurídica perquè siguin on són? I això no obstant, hi són. Ningú no els garanteix que no puguin ser detinguts. I pensem que no és el mateix defensar les nostres autoritats en el nostre país, que haver-ho de fer a cinc-cents quilòmetres de distància! Si els Jordis estiguessin empresonats a Catalunya, la pressió podria ser molt gran. Però són a Madrid, molt lluny perquè allò que es manifesti aquí hi pugui tenir algun efecte real.
President, el seu lloc ara està en la defensa de les nostres institucions, i els batlles són el segon front de l’avantguarda en aquesta defensa. La gent, pot comptar-hi, hi serà, fent el gruix, trencant-se la cara per defensar les seves llibertats, però no ho podrà fer si es decapita el moviment. Pensi-ho molt, això. I sobretot, bandegi el Mas. Res de bo pot sortir d’ell ni de les seves intencions. Molt de compte, que no ens surti uns Judas Iscariot. Perquè jo, ja li ho puc dir ara, si la seva resposta és la traïció perquè no gosen proclamar l’exigència del referèndum, o és la traïció per negligència i vassallatge, aleshores no comptin amb el meu ajut ni suport. Avui no hi ha cap altra opció, només podem envestir. Qualsevol estratègia és covardia i porta indiscutiblement a la derrota, i no us penseu, president, que després de tants d’anys de lluita i sacrificis, la gent acceptarem la incompetència ni l’excusa.
Anar al Senado, és entrar on Juli Cèsar fou assassinat. Molt de compte, perquè amb un ús esbiaixat dels tempos, i tenint com tenen la judicatura al servei d’Espanya i el Rei, molt de compte que de cop i volta no aparegui una ordre que posi en marxa la detenció dels sediciosos. Ho poden fer al Senado mateix, no ho dubto -davant dels seus militants franquistes i falangistes-, seria una exhibició de poder i de com no es fan consideracions amb els traïdors a la ‘gran patria, una y libre’. I si això no passa, en el millor dels casos, seran humiliats sense compassió. I si no els detenen al Senado, ho poden fer mentre esperen el tren o l’avió, una avaria que els retingui fins que la jutgessa acabi de confeccionar l’ordre de detenció. Quan es juga amb regles, hi ha coses que no es poden fer, quan un està en un Estat sense regles, tot s’hi val i el poder de la força s’imposa. Prou de fer gestos, ara és l’hora de la veritat.
Sempre he sostingut que el gran enemic dels catalans eren els botiflers, els cagadubtes i els butxaquescontents. Aquests són els nostres reals enemics. Units, sense dubte que amb sacrificis i plors, però assolirem el repte de la llibertat de la nostra terra. No vagi al Senado, i menys, acompanyat d’altres càrrecs. No se’n fiï, que no són gent de fiar.
Per tots aquells que encara somien, per tots aquells que han tret la il·lusió als carrers, per tots aquells que volen viure la seva identitat, per tots aquells que foren colgats a les carreteres, per tots aquells que han lluitat per la dignitat del nostre poble, molt de compte, ni un pas en fals... i això només té un nom:


REPÚBLICA CATALANA, JA ! ! !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada