divendres, 1 de maig del 2020

«LA NOVA NORMALITAT» (The new normality)



Abans de començar a llegir aquest escrit, val la pena de veure el vídeo https://www.youtube.com/watch?v=IwliP6-Iv9I per poder copsar la veritable dimensió de la immensa i vergonyosa mentida en què ens fan viure i en la qual estem vivim; val a dir, que perquè hi volem viure. Sempre és més còmoda l’aquiescència amb la decisió de l’autoritat, sigui quina sigui, que la dissensió.
Les paraules són el constructe de la percepció de la realitat social. Per això, qualsevol dictadura tergiversa i modifica el sentit de les paraules per reconduir la consciència col·lectiva a l’acceptació de la voluntat dels dirigents polítics i socials del país. Exemples d’això en trobem a l’Alemanya hitleriana, a la Itàlia de Mussolini, a l’URSS de Lenin, Stalin i els altres, a l’Espanya de Franco, a la Xina de Mao, etcètera. És el conte de no acabar, i és el conte de no acabar perquè fins i tot les democràcies modelen la percepció de la realitat dels ‘súbdits’ mitjançant la tècnica de la manipulació del llenguatge. Al capdavall, el dirigent polític construeix el seu model social, polític i econòmic amb les paraules. Per això, les paraules són tan importants i, per això, l’educació, arreu del món, ha bandejat totes les branques del coneixement que tenen per eina de treball la paraula, perquè amb aquesta castració de les humanitats i la filosofia (el coneixement que té el seu fonament en l’intent de delimitar i descriure el significat de les paraules i les seves relacions) s’estronca el pensament lliure i se sotmet la gent a la voluntat de la classe dirigent.
La tergiversació i manipulació del sentit de les paraules és l’eina clau per a la dominació del ramat i l’obtenció del seu consentiment, fins i tot en assumptes amb els quals el poble no combregaria, i que gràcies a la distorsió del discurs, accepta, comparteix i defensa. Així, tenim meravelloses atrocitats intel·lectuals que assumim sense cap fàstic, essent i tot cruels armes de dominació i sotmetiment. Posaré uns pocs exemples de tergiversació lingüística per a il·lustrar-ho, i el lector, de ben segur, que serà capaç de trobar-ne molts més.
«Discriminació positiva», que és l’ocultació d’un ‘privilegi’; apart de la subtil trampa psicològica d’atribuir un caràcter ‘positiu’ a la discriminació, amb la qual cosa es consagra la discriminació social com a norma per damunt de la ‘igualtat’. Igualtat, que en qüestions de dret, és el que per justícia hauria de prevaler.
«Desacceleració econòmica», o sigui, crisi. El fet de dir amb més d’una desena de síl·labes el que es pot dir amb dues, té l’efecte psicològic d’esmortir l’impacte de la realitat i de transmetre subreptíciament la confiança en la desaparició del ‘des’, amb la qual cosa tornarem a l’acceleració econòmica. S’atura l’impacte crític de la ‘crisi’ i s’amaneix amb un bri d’esperança.
«Devaluació competitiva dels salaris», per no dir abaixada de sous. Així s’assoleix que el miserable treballador combregui amb la devaluació del sou pel bé ‘comú’ de la competitivitat; la qual és, tot just, la causa de la devaluació del seu sou.
«Tolerància zero», o sigui, intolerància total i absoluta. Però la intolerància és una actitud contrària a qualsevol principi de llibertat i magnanimitat judicial, per això, revesteixen l’absoluta intransigència i el fet de comminar a l’obediència cega i sense reflexió, d’una tolerància ‘nominal’ i que efectivament és ‘zero’, o sigui, cap. Però tot, vestit amb una condescendència inexistent.
I per concloure,
«Interrupció voluntària de l’embaràs», eufemisme d’avortament. Tres paraules per dir el que es pot dir amb una de sola. Tanmateix, avortament és una paraula desagradable, que fa referència a un fet prou traumàtic, per això se’l vesteix amb una ‘interrupció de l’embaràs’ - que definiria prou bé el fet -, però, val a dir, que amb l’afegit de ‘voluntària’ s’hi introdueix un matís psicològic profund (la preeminència de la ‘voluntat’ per damunt del fet) que redirigeix l’objecte clau de la qüestió envers la voluntat i no envers l’embaràs, amb tot el que significa, exonerant de responsabilitat qui té la responsabilitat absoluta del fet com a resultat de la seva llibertat. De manera perversa i subtil s’inculca el concepte de llibertat sense responsabilitat. I que ningú es pensi que estic en contra de l’avortament, tanmateix, tampoc no estic a favor de minimitzar la gravetat del fet; més, si l’embaràs es desenvolupa amb normalitat. Tothom és lliure, sí, però responsable d’aquesta llibertat, i l’eufemisme desarticula ‘la responsabilitat de la llibertat’, i això és molt més perillós del que pot semblar, perquè transcendeix el fet concret de l’avortament i s’estén a qualsevol altre acte de llibertat. Però, com no és aquest l’assumpte a tocar, aquí el deixo.

Hem arribat, després d’aquest preàmbul, al moll de l’escrit: «La nova normalitat», una altra pèrfida manipulació del llenguatge. ‘Normalitat’ és allò que és costum, i per tant, que és natural, habitual i lliure. L’anormalitat és, consegüentment, allò que no és natural, no és habitual i no és lliure. Fixem-nos que no ens diuen: «L’anormalitat», i no ens ho diuen perquè intuïtivament la nostra consciència s’hi enfrontaria, en entendre-la com a ‘contranatural’, com a ‘defectuosa’, com a ‘perjudicial’. Ens diuen: «La nova normalitat». Però una ‘nova normalitat’ és, sense cap gènere de dubte, una ‘anormalitat’ respecte de la normalitat anterior i acostumada. Si la normalitat és el costum, la relació natural, habitual i lliure amb els altres, per raons d’afecte, sensibilitat o intel·ligència; l’anormalitat és el trencament del costum, el fet de violentar la relació natural, habitual i lliure amb els altres, una forma de DESHUMANITZACIÓ que fractura els costums de la nostra espècie; que per això considerem ‘anormals’ aquells comportaments que violen els hàbits consuetudinaris de la nostra societat. És ‘anormal’ mantenir dos metres de distància amb els nostres congèneres, el fet de no demostrar l’afecte amb un petó o una encaixada, la temença dels altres, com si fossin els nostres assassins potencials, etcètera; o sigui, és anormal la destrucció dels fonaments de la societat perquè destruint aquests fonaments, ensorrem la societat i la vida comuna que és ESSENCIAL per a la nostra espècie. Però com sigui que aquest és l’objectiu de tota ‘la mentida de la por invisible’, han encunyat una tergiversació profundament pèrfida i perniciosa: «La nova normalitat», que és senzillament, LA IMPOSICIÓ D’UNES NORMES DE CONDUCTA INHUMANES perquè aquesta sigui la nostra ‘nova’ manera de viure, allunyats de la relació íntima, sincera i autèntica amb la nostra societat, i així convertim els nostres semblants en potencials perills i confiem amb els ulls cegats i amb les orelles i l’enteniment esberlats en l’amo Estat que serà la nostra única, íntima, sincera i autèntica relació i llibertat. O sigui, la presó universal. No oblidem mai que l’Estat sempre ens diu que tot ho fa per la nostra seguretat i protecció; essent aquesta la més iniqua de les atrocitats intel·lectuals dels nostres Estats. Sense dubte, i malauradament, l’Estat ha d’existir per a garantir un ens superior que administri la societat, però tot i així, L’ESTAT ÉS EL PITJOR ENEMIC DE L’INDIVIDU.

I perquè comprovem fins a on pot arribar la poca-vergonya de la mentida i la manipulació dels Estats per a obtenir el sotmetiment dels súbdits, dels seus esclaus (al cap i a la fi, l’Estat viu del treball dels esclaus que l’integren), us exposo unes dades prou aclaridores quant a la realitat actual. Val a dir que he arrodonit les xifres per fer més visible com ens enganyen, però cadascú pot consultar les dades oficials per a confirmar l’exactitud de les xifres que exposo com a orientatives:

Morts en el món des de començ d’any fins a l’u de maig de 2020 (sobre una població de 7500 Milions)

18,5 Milions (0,0025% població mundial, 2,5 persones per 1000)
6 Milions de causes cardíaques (33% dels morts)
3 Milions de càncer (15%)
3 Milions de fam (15%)
1.5 Milions de malalties respiratòries (7,5%)
1.5 Milions malalties mentals i gastrointestinals (7,5%)
3,5 Milions d’altres causes (15%)

Fixem-nos en els 1.5 Milions de morts per malalties respiratòries
dels quals 230.000 són morts de Covid-19 (el 15%)
i tinguem en compte que el 90% dels morts és gent gran de més de 70 anys i amb patologies prèvies.
Ara, analitzem el percentatge de morts de Covid-19 amb relació als morts del món
(no oblidem que majoritàriament mor gent de més de 70 anys)
(no oblidem que els protocols de sanitat forcen a reconèixer Covid a l’acta de defunció)
(no oblidem que els respiradors que ‘exigeix’ l’OMS maten més que guareixen)
0,0125 % del total de morts,
SENSE DUBTE, UNA PANDÈMIA!

MILIONS DE PRESOS ARREU DEL MÓN.
DESTRUCCIÓ DE TOTA L’ECONOMIA
I
ANIQUILACIÓ DE LA LLIBERTAT.

Ara ja podeu anar a mirar la televisió, a llegir la premsa escrita i a escoltar la ràdio i els polítics i científics venuts, que us diran TOTA LA VERITAT.
Com sabem prou, si alguna cosa manca a les MATEMÀTIQUES per tenir-hi confiança, és exactitud; sempre són falses i ens enganyen. Tanmateix, i malgrat tota la desconfiança, les xifres són les xifres.

The Last Rebel
(Lynyrd Skynyrd)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada